Atatürk
ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ VE E-DİLEKÇE
Tarih: 27.01.2021| Okunma Sayısı: 938

 

EBYS DUYURUSU


Baromuzda Elektronik Belge Yönetim Sistemine geçilmiş olup sistemle entegre çalışan meslektaşlarımıza özel E-DİLEKÇE aktivasyonu da hizmetinize sunulmuştur.

Web sitemizdeki online işlemler menüsünden yönlendirilen alana E-imzanız ile giriş sağlayarak Baroya gelmeden dijital ortamda E-imzalı talep dilekçesi gönderebilir, belge talebinde bulunabilir ve aynı şekilde başvurunuzu takip ederek E-imzalı olarak hazırlanacak olan işlem sonucuna erişebilirsiniz.

Yine oluşturulan e-imzalı belgeler ve cevap yazıları hem web sitemizdeki doğrulama alanından hem de https://dogrulamasivasbarosu.e-klm.com.tr adresinden doğrulanabilir.

 

SİSTEM NASIL ÇALIŞIR

OTURUM AÇMA

1 – Web Sitemizde bulunan ONLİNE İŞLEMLER menüsünden ilgili belge talebi seçilir.

2 - İlgili seçim gerçekleştirildikten sonra oturum açma alanına yönlendirileceksiniz.

3 – Oturum açma alanında T.C. Kimlik Numarası girişi yapıldıktan sonra E-İMZA kısmı tıklanır.

4 – E-İmza alanına tıkladıktan sonra tıpkı Uyap Avukat Portal da olduğu gibi bilgisayarınızın sol alt tarafına bir JAVA uygulaması yüklemesi için bir dosya inecektir. İlgili dosya indirildikten sonra açılır ve kurulum tamamlanır.

 

 

 

5 – Kurulum tamamlandıktan sonra şifre ekranı otomatik olarak açılacaktır. Bu aşamada e-imzanız bilgisayarınızda takılı olmalıdır. Uygulamada imzanızı ve adınızı gördükten sonra e-imza şifrenizle E-dilekçe sistemine giriş sağlanır.

 

 

 

 

BAŞVURU AŞAMASI

1 – Oturum açma işleminden sonra ekli görseldeki ekran gelecektir. BAŞVURU YAP ekranına tıklanır.

 

2 – Başvuru Yap ekranına tıklandıktan sonra Başvuru Konusuna ilişkin modüllerin bulunduğu ekli ekran gelecektir. Başvuruya esas konu tıklanır.

 

 

 

3 – Başvuru konusu belirlendikten sonra ekli görseldeki Başvuran Bilgileri gelir. Burandan EKLE butonuna tıklanarak ilgili zorunlu alanlar doldurulur ve ekran altında bulunan kaydet butonuyla kaydedilir. . (Baro Sicil No, TCKN, Cep Tel, Adı ve Soyadı gibi)

 

 

 

 

 

4 – Başvuran bilgileri girişi tamamlandıktan sonra Başvuru durumuna göre bazı ekranlarda ZORUNLU ALANLAR bulunmaktadır. Zorunlu alan varsa doldurulması ya da evrak eklenmesi gerekmektedir. Zorunlu alanlar doldurulmadan İLERİ butonu aktif olmayacaktır. (örnek: Adli Yardım Fatura Ödeme Talebi) Zorunlu doldurulacak alan yoksa İLERİ tıklanır.

 

 

 

 

 

5 – İleri butonuna tıklandıktan sonra Dilekçeniz Otomatik Olarak Oluşacak ve karşınıza ekli ekran belirecektir. Burada otomatik olarak oluşturulan dilekçesini görüntüleyebilirsiniz. Ön izlenen dilekçede yazan bilgilerde (Başvuran bilgileri için) hata yok ise ekrandaki EVET kısmına tıklayarak dilekçenin e-imza aşamasına geçeceksiniz.

 

 

 

6 – Evet ile ilerledikten sonra tıpkı oturum açmada olduğu gibi bilgisayarınızın sol alt tarafına bir uygulama inecektir. JAVA uygulamasını çalıştırarak e-imza ekranına ulaşacaksınız. Uygulama tarafından Bilgisayarınıza takılı e-imza tanıması tamamlandıktan sonra şifre girilir. İmzala butonu tıklandıktan sonra işlem özeti ekranı altında ONAYLA butonu tıklanması ile başvuru sonuçlandırılır ve başvuruya ilişkin bilgilendirme SMS i başvuru bilgilerinde sisteme girilen cep telefonuna gönderilir.

 

 

 

 

 

 

 

BAŞVURU TAKİP

1 - Onaylanan başvuru başvuru takip ekranından takip edilebilir. Başvuru henüz sonuçlandırılmamış ise Ekranda DEVAM, sonuçlanmış ise BİTTİ olarak gözükür.

 

2 - Başvuru sonuçlanmış ise Belge görüntüle ekranından ilgili başvuru sonucuna veya cevap yazısına ilgili yazı işaretlendikten sonra BELGE İNDİR butonu ile e-imzalı cevap yazısına / talep edilen belgeye ulaşılabilir.

 

 

 

 

 

Baromuza ve Tüm Meslektaşlarımıza Hayırlı Olsun.

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

20.04.2024
AV. FATİH SEVİM
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.