Atatürk
SİVAS BAROSU MASA TENİSİ TURNUVASI
Tarih: 9.06.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 3197

 
 
                      SİVAS BAROSU MASA TENİSİ TURNUVASI 

Turnuvanın başlangıcı ve bitimine kadar ortaya çıkacak her türden sorunun çözümü amacıyla, turnuvanın organizasyonu ve yönetimi idari ve disiplin konularında her türlü kararı almaya yetkili “spor komitesi” oluşturulacaktır. Buna göre aşağıda yazılı kurallar, turnuvanın tabi olacağı kurallardır.

 

GENEL KURALLAR:

SET – MAÇ:

Maçlar 11 sayı ve 5 set üzerinden oynanacaktır.  5 setin 3’ünü alan sporcu müsabakanın galibidir.

Seti her iki oyuncunun 10 sayı alması haricinde ilk olarak 11 sayı alan oyuncu kazanır. Her iki oyuncu 10 sayı alırsa seti, 2 sayı öne geçen oyuncu kazanır.

Bir maçın başlamasından önce oyuncuların maçın oynanacağı masada 2 dakika çalışma hakları vardır.

Bir müsabakanın setleri arasında en fazla 1 dakikalık ara vardır.

Bir müsabakada her sporcunun 1 dakikalık 1 mola hakkı vardır.

Peş peşe maçlara çıkması gereken bir oyuncu bu maçlar arasında 5 dakikaya kadar bir ara isteyebilir.

SERVİS :

Servis başlangıcında top, servis atacak olan oyuncunun serbest elinin açık olan avuç içinde, masa seviyesinin üzerinde ve uç noktasının gerisinde olacak şekilde, sabit olarak duracaktır.

Servis atacak oyuncu topa falso vermeden topu dik veya dike yakın şekilde avuç içinden yukarıya doğru en az 16 cm yükselecek ve düşecek şekilde atacaktır. Top yükselme ve düşme süresinde vuruş yapılıncaya kadar hiç bir şeye değmeyecektir.

Servisin başlangıcından topa vuruluncaya kadar, top oyun alanı seviyesinin üzerinde ve masanın servis atılan kısmının gerisinde olacaktır.

Eğer hakemin bir servisin uygunluğu konusunda şüphesi varsa ve hem kendisi hem de yardımcı hakem uygunluğundan emin değillerse, servis atanı ilk seferde sayı kaybettirmeden uyarabilirler.

Maçta daha sonra aynı oyuncu geçerliliği şüpheli olan bir servisi aynı veya başka sebeple atarsa, şüphe durumundan oyuncu faydalandırılmayacak ve karşılayan oyuncuya sayı verilecektir.

Bir oyuncunun fiziksel sakatlıktan dolayı iyi servis şartlarını yerine getirememesi durumunda, hakem maçtan önce bilgilendirilirse bu kuralı o oyuncu için biraz esnetebilecektir.

Serviste ıskalama yapılması rakip sporcuya sayı kazandırır.

Servis her 2 sayıdan sonra el değiştirir.

LET:

Aşağıdaki durumlarda let olur.

Servis sırasında geçerli bir servis fileye dokunursa let olur. Bu şekilde fileye değmeden geçerli bir servis atılıncaya kadar servis tekrar ettirilir.

Karşılayan oyuncu veya oyuncular hazır değilken servis atılırsa ve onlar da servisi karşılamaya teşebbüs etmezlerse;

Oyuncuların kontrolü dışında harici bir rahatsızlık oluşmasından dolayı servis atamama veya karşılayamama durumunda;

Karşılayan oyuncunun sahasında hareketsiz kalırsa;

SAYI   :

Rakibi doğru karşılama yapamazsa;

Rakibi doğru bir servis atamazsa;

Rakip topa peş peşe iki defa vurursa;

Rakibin serbest eli oyun alanına dokunursa;

Rakip oyuncu sayı kazanacaktır.

 

TURNUVA STATÜSÜ – ÖZEL ŞARTLAR

 

Baro Başkanlığı’mızca Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’mızın destek ve katkılarıyla düzenlenecek olan ödüllü masa tenisi turnuvası 17.06.2013 tarihinde başlayacaktır.  En son katılım tarihi 14.06.2013 olup, katılımcıların bu tarihe kadar Baro Başkanlığı’mıza başvurmaları gerekmektedir.

Turnuva müsabakaları Sivas Adalet Sarayı 1. Katında yapılacaktır.

Turnuvaya avukat – stajyer avukat - hâkim – savcı – hâkim savcı adayı - adliye personeli – baro personeli olanlar katılabilecektir.

Turnuva erkek – kadın sporcu ayrımı yapılmadan düzenlenecektir.

Tüm sporcular raketlerini kendileri temin edeceklerdir.

Müsabakalar eleme usulü olmayıp, grup şeklinde düzenlenecektir.  Seri başı uygulaması yapılmayacaktır. Gruplardan çıkan sporcular sıralamadaki yerlerine göre çapraz olarak eşleşecek olup tek maç elemeli sisteme geçilecektir.

Müsabaka saatinde maça gelmeyen sporcu 3 – 0 hükmen yenik sayılacaktır. Her galibiyete üç puan verilecek olup mağlubiyete puan verilmeyecektir. Puan eşitliği halinde set averajına bakılacaktır. Set averajında da eşitlik olması halinde tarafların kendi arasında oynadığı müsabakayı kazanan sporcu üst sırada yer alacaktır.

 Fikstür kura ile belirlenecek olup, fikstür ve maç saatleri 15.06.2013 tarihinde www. sivasbarosu.org.tr internet adresinde yayımlanacaktır.  Müsabaka saatleri katılımcıların mesai durumuna göre spor komitesince yeniden düzenlenebilecektir.

Oyun giysileri normal olarak eşofman, kollu, kısa kollu veya kolsuz forma ve şort veya etek veya tek parça spor giysisi çorap ve spor ayakkabılarında oluşacaktır. Bunların dışındaki, giyecekler Spor Komitesi izni olmadan giyilemezler.

Formanın, eteğin veya şortun kol ve yakası dışındaki ana rengi kullanılan top renginden açıkça farklı olacaktır. (top rengi; turuncu veya beyaz).

Dereceye girecek olan sporculara kupa – madalya ve sürpriz ödüller verilecektir.

 

 

Sivas Barosu Başkanlığı

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

19.04.2024
AV. FATİH SEVİM
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.