BAROMUZ TARAFINDAN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ TÖRENİ DÜZENLENDİ
Tarih: 5.04.2015| Okunma Sayısı: 2454

BARO YÖNETİM KURULUMUZ VE AVUKATLARIMIZ İLE 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

CUMHURİYET MEYDANI'NDA DÜZENLENEN TÖRENDE,  ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK SUNULDU, SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU VE İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Baro Başkanımız Hakan Bahadır, burada yaptığı konuşmada, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz'a, Allah'tan rahmet, yargı camiasına da başsağlığı diledi.

Avukatların, gününü heyecan ve mutlulukla kutlayamadığını belirten Bahadır, mesleğin mevcut sorunları çözülmediği gibi bu sorunlara her gün yeni sorunlar eklendiğini öne sürdü.

Baro Başkanımız Hakan Bahadır, savunmanın güçlü olmadığı yargı sisteminde, adil yargılama yapmanın mümkün olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yargının kurucu unsuru savunmaya, güçlü hak ve yetkilerin verildiği bir avukatlık kanununun ivedilikle yapılması gerekmektedir. Bu kanunda avukatlık mesleğinin itibarının yükseltilmesi, silahların eşitliği ilkesine riayet edilmesi, mesleğimizin  alanlarının genişletilmesi, avukatların bilgi ve belgelere ulaşmasının kolaylaştırılması, sosyal haklarımızın iyileştirilmesi ve vergi oranlarımızın düşürülmesi gibi hususlar mutlaka yer almalıdır. İstanbul Adliyesi'nde güvenlik zafiyeti nedeniyle yaşanan üzücü olay gerekçe gösterilerek bir takım haklarımız kısıtlanmaya çalışılmaktadır. Yargının diğer unsurlarından farklı bir uygulamayı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz."

20.04.2024