Eğitim Komisyonu Faaliyetleri

MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

KAMULAŞTIRMA HUKUKU

SİVAS ADLİYESİ KONFERANS SALONUNDA TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE SİVAS BAROSU TARAFINDAN AVUKATLARIMIZA YÖNELİK KAMULAŞTIRMA HUKUKU KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ.

HUKUK ve SİYASET KONULU EĞİTİM PROGRAMI

SİVAS BAROSU EĞİTİM KOMİSYONU BAŞKANLIĞINCA ,  BARO YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ AV. EYÜP DEMİRER TARAFINDAN , SİVAS ABDUSSAMED BAL  İMAM HATİP LİSESİNDE HUKUK ve SİYASET KONULU EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENMİŞTİR.

SİVAS AÇIK CEZAEVİ’NDE İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI SEBEBİ İLE KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

BAROMUZ, MALATYA BAROSU BAŞKANLIĞI' NIN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN, SAVUNMA STRATEJİSİNİN GELİŞTİRİLMESİ EĞİTİM PROGRAMINA KATILMIŞTIR....

BAROMUZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ AV. ERTUĞRUL KUŞDERCİ, AV. BİLAL ÇILDIR, AV. HARUN GÜLTEKİN, AV. FATİH SEVİM, AV. EYÜP DEMİRER ve STJ. AV. GÖKHAN KORKMAZ' IN KATILIMI İLE MALATYA BAROSU' NUN EV SAHİPLİĞİNDE MALATYA ANEMON OTELDE , 14-15 KASIM 2014 TARİHLERİNDE SAVUNMA STRATEJİSİNİN GELİŞTİRİLMESİ EĞİTİM PROGRAMINA KATILMIŞTIR...

TAŞINMAZ HUKUKU SEMİNERİ

Sivas Barosu Başkanlığı Staj Eğitimi Komisyonu tarafından zorunlu staj eğitimi faaliyetleri kapsamında 13.02.2014 Perşembe günü Adliye Seminer Salonunda Taşınmaz  Hukuku  uygulamaları konulu seminer gerçekleştirilmiştir. Katkılarından dolayı sunumu gerçekleştiren Av. Eyüp DEMİRER'E teşekkür ederiz.

HMK UYGULAMALARI 2.SEMİNERİ

17.01.2014 Cuma günü Sivas 1.Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İbrahim ÜNAL'ın konuşmacı olarak katıldığı HMK uygulamaları 2.semineri Sivas Adliyesi Konferans salonunda yapıldı.Seminere meslektaşlarımızın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.Seminerin sonunda konuşan Baro Başkanımız Av.Muharrem ELİŞ katılımlarından dolayı Hakim İbrahim ÜNAL'a teşekkür ederek plaket taktim etti.

HMK UYGULAMALARI 1.SEMİNERİ

10.01.2014 Cuma günü Sivas 1.Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İbrahim ÜNAL'ın konuşmacı olarak katıldığı HMK uygulamaları 1.semineri Sivas Adliyesi Konferans salonunda yapıldı.Seminere meslektaşlarımızın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.Hakim İbrahim ÜNAL'a katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

SÖYLEŞİ

Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Berra BESLER ve Denetleme Kurulu Üyesi Av. Mehmet Cumhur ARIKAN’nın katılımları ile mesleğe yeni başlayan ve stajyer avukatların katılımı ile avukat meslek kuralları konulu söyleşi düzenlendi.

BOŞANMA HUKUKU SEMİNERİ

Sivas Barosu Başkanlığı Staj Eğitimi Komisyonu tarafından zorunlu staj eğitimi faaliyetleri kapsamında 11.10.2013 Cuma günü Adliye Seminer Salonunda Boşanma  Hukuku  uygulamaları konulu seminer gerçekleştirilmiştir. Katkılarından dolayı sunumu gerçekleştiren Av. Eyüp DEMİRER'E teşekkür ederiz.

CEZA VE CEZA USUL HUKUKU SEMİNERİ

Sivas Barosu Başkanlığı Staj Eğitimi Komisyonu tarafından zorunlu staj eğitimi faaliyetleri kapsamında 28.06.2013 Cuma günü Adliye Seminer Salonunda Ceza ve Ceza usul hukuku  uygulamaları konulu seminer gerçekleştirilmiştir. Katkılarından dolayı sunumu gerçekleştiren Av. Eyüp DEMİRER'E teşekkür ederiz.

TİCARET HUKUKU SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Selçuk üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlileri  Doç.Dr.İbrahim Arslan ve Yrd.Doç.Dr. Cumhur Boyacıoğlu'nun katılımları ile Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonunda  6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu kapsamında bono, çek, anonim ve limited şirketler konularında yapılan  seminere, meslektaşlarımız iştirak etmişlerdir.
Ticaret hukukunda yapılan son değişikliklerin tartışıldığı seminerde, güncel Yargıtay Kararları ile de uygulama açısından pratiğe yönelik bilgiler verilmiştir.
Meslektaşlarımızın sorularıyla gayet verimli geçen seminerin sonunda hatıra fotorafı çektirilerek sona erdi.

GÜNCEL YARGITAY KARARLARI IŞIĞINDA İCRA İFLAS KANUNU ve YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER
--

Av. Talih UYAR’ın katılımı ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminer, meslektaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirilmiştir. İcra ve İflas Kanunu’nda yapılan son değişikliklerin tartışıldığı seminerde, güncel Yargıtay Kararları ile de uygulama açısından pratiğe yönelik bilgiler verilmiştir.  Meslektaşlarımızın sorularıyla gayet verimli geçen seminerin sonunda katkılarından dolayı Av.Talih UYAR’a plaket takdimi yapılmış ve çekilen hatıra fotoğrafıyla da programa son verilmiştir.

UYAP AVUKAT PORTAL, ELEKTRONİK İMZA VE İNTERAKTİF KULLANIM…

Meslektaşlarımızdan Av. H.Yılmaz DEMİR ve Av. Zehra ÇAKMAK ‘ın sunumuyla Adliye Konferans Salonunda

gerçekleştirilen Uyap Avukat Portal, E-İmza ve İnteraktif kullanımı konulu seminer meslektaşlarımızın yoğun katılımı ile gerçekleştirilmiştir.
Avukat Portalın kullanımı, Uyap üzerinden dava açma, dosya safahatlarının sorgulanması, ilgili dosyalara masraf ve harçların ödenmesi vs. gibi konularda bilgilendirme yapılarak meslektaşlarımıza işlerini daha hızlı yürütebilmeleri için Uyap Avukat Portal kullanımı hakkında genel bilgi verilmiştir.