8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 8.03.2023| Okunma Sayısı: 174

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

Değerli Basın Mensupları ;

Söze, ülkemizin içerisinde bulunduğu zor dönem ve yaşadığımız felaket ile başlamak istiyoruz.

Bilindiği üzere merkez üssü Kahramanmaraş ili olan 2 büyük depremle asrın felaketi olarak adlandırılan büyük bir felaket yaşamış, on binlerce vatandaşımızı kaybetmiş ve ülkece zor zamanlar içerisinde bulunmaktayız.

Aynı zamanda, ülkenin her bir ferdinin canını dişine takarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi ile tüm dünyaya, büyük bir dayanışma örneği sergilendiğini de belirtmek isteriz.

Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar tüm vatandaşlarımıza ve ülkemize başsağlığı dileriz.

Bu sebeple buruk bir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü geçirmekteyiz.

Oysa, 8 Mart, tüm dünyada kadınların yüzyıllardır yürüttüğü özgürleşme ve eşit haklara sahip olma mücadelesinin anıldığı oldukça anlamlı ve özel bir gündür.

Bugün, kadın emekçilerin aynı zamanda sömürüye, baskıya, zulme, haksızlığa, eşitsizliğe karşı tüm dünyada ve ülkemizde mücadele ve dayanışma günüdür.

Bugün, kadını aşağılayan, emeğini sömüren her türlü çağdışı zihniyetlere, bu zihniyetleri besleyen sistemlere karşı çıkma günüdür.

Bir insan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddet, ayrımcılık, eşitsizlik; dil, din, ırk, sınıf, mezhep, cinsiyet ayırt etmeksizin tüm toplumların ortak sorunudur.

Bugün kadın haklarına verilecek önem, kadınlara, eğitim, öğretim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve benzeri toplumun tüm katmanlarında sağlanacak fırsat eşitliği yarının güçlü toplumunu, üretim ekonomisini ve daha yaşanabilir bir dünya yaratacak, cinsiyet eşitliğini sağlamış bir toplum yaşamı daha demokratik, daha verimli, daha üretken, daha sağlıklı ve daha başarılı olacaktır.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin, hak ihlallerinin önüne geçilmesinin, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılmasının, cinsiyet eşitsizliğine ilişkin mevzuat ve yasaların da işlerliğini sağlayacak şekilde toplum eğitimi ve bunun sonucunda toplum bilincinin oluşturulması sayesinde gerçekleşeceğini düşünmekteyiz. Bu bilincin oluşturulmasında, toplumun her kademesine üzerine düşeni yapması konusunda açık çağrıda bulunuyoruz.

Sivas Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak eşitsizliğe, cinsiyet ayrımcılığına her türlü şiddete karşı, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, tüm kadınların daha iyi koşullarda yaşayacağı günlerin gelmesini yürekten temenni ederiz.

Saygılarımızla.

Sivas Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu