DUYURU
Tarih: 24.03.2022| Okunma Sayısı: 157

DUYURU

Son dönemlerde gerek ilimizde gerek başka illerimizdeki sahipsiz veya sahipleri tarafından takip edilmeyen bir kısım hayvanlar yüzünden bazı vatandaşlarımız yaralanmış ve mağdur olmuştur. Bu mağduriyetler toplumun dikkatini çekmiş ve konu hakkında kamuoyu oluşmuştur. Ancak konu hakkında kamuoyu oluşması ile birlikte sosyal medya platformları üzerinden maksadını aşan paylaşımlar yapılmaya başlanmıştır. Ortak yaşam alanlarımızda hayatlarımızın bir parçası olan hayvanların da en az bizler kadar yaşam hakkının olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Hızlı kentleşme ve sanayileşme bu ortak alanlarda hayvanların tabiatlarına uymayan ortamlarda yaşamak zorunda kalmasına sebebiyet vermiştir. Gerek uluslararası gerek ulusal bazda yapılan yasa çalışmalarının amacı tüm canlıların ortak yaşam alanlarında sağlıklı huzurlu ve güvenli yaşamasını temin etmeye yöneliktir. Bir hakkın ihlalinin önüne geçilmek istenirken başka hak ihlallerine sebebiyet verilmemelidir.

Bu sebeple toplumun tüm kesimlerini bu hassas konuda duyarlı ve sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Biz Sivas Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak bu etik ve ahlaki değerleri esas alarak hareket etmekteyiz. Gerek ilimizde gerek ülkemizde hayvan hakları ihlallerinin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygı ile bildiririz.

Sivas Barosu Başkanlığı

<<<Mayıs 2022><<