SİVAS BAROSU HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI

 

 

SİVAS BAROSU

HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI

 

Baromuz tarafından düzenlenen geleneksel halı saha futbol turnuvası 03/06/2023 tarihinde başlayacaktır.

Turnuva kuralları aşağıda belirtilmiştir.

Son Başvuru Tarihi: 26/05/2023

Başvuru yeri             : Sivas Barosu Kalemi

Başvuru Evrakları   :  1-Takım İsminin ve takım kaptanının belirtildiği oyuncu   listesi.

                                     2-Katılım Ücreti

Turnuvanın yapılacağı halı saha: Uğur ÇİFTÇİ Spor Kompleksi

 

TURNUVA KURALLARI

9- Maçta takımların sakatlanma ve/veya kırmızı kart nedeniyle kaleci dâhil 5 kişinin altına düşmesi durumunda hakem maçı bitirir. Böyle bir durumda 5 kişinin altına düşen takım 3-0 hükmen mağlup sayılır.

10- Kırmızı kart görerek oyundan ihraç edilen oyuncu bir sonraki maçta oynayamayacaktır. Tertip komisyonu; duruma bağlı olarak (kasıtlı müdahale, hakaret, sportmenliğe aykırı davranış vs.) cezayı artırabilir, oyuncuyu turnuvadan ihraç edebilir. Farklı maçlarda toplamda 3 sarı kart gören oyuncu bir sonraki maçta cezalı duruma düşer ve maç kadrosunda yer alamaz. Farklı maçlarda toplamda 3 sarı kart gören oyuncunun bir sonraki maçta oynayamayacağına dair kural final maçında uygulanmayacaktır.

11- Maçlarda taç ve ofsayt kuralı uygulanmayacak olup kaleciye geri pas yasağı kuralı ise uygulanacaktır. Topun auta çıkması durumunda;  aut atışı kullanılmayacak, oyuna başlayacak olan takım oyuncuları tarafından topun oyuna sokulması amacıyla ceza sahası içerisinde yere bırakılması ile birlikte oyun başlayacaktır. Kaleci topu ceza sahası içinde eliyle de oyuna sokabilir.

12- Rakip takımın yarı sahasında kullanılacak serbest vuruşlarda rakip takım oyuncuları, toptan 3 metre (Takriben 4 adım) uzakta durmak zorunda olup serbest vuruşu kullanacak takım oyuncuları ise rakip takımın kuracağı barajdan 50 cm uzakta olmak zorundadırlar.

13- Burada belirtilmeyen konularda TFF’nin oyun talimatları geçerlidir. Kurallar ve uygulanmaları konusunda doğacak ihtilaflar, başvuru sonucu veya resen tertip komisyonu tarafından sonuca bağlanacaktır.

 

 

14-  Başvuru sayısına göre tertip komisyonu grup ve üst tur eşleşmelerinin planlamasını yapacaktır.

Grup ve final eşleşmeleri kura usulü yapılacaktır.  Gruplardaki maçlarda galibiyete 3, beraberliğe 1 puan verilecektir.

Grup maçlarının bitiminde birden fazla sayıda takım aynı puana sahipse takımların sadece kendi aralarında yaptıkları maçlar dikkate alınır.
Genel puantajda puanları eşit olan takımların;

a)-Öncelikle ilgili takımların kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan ve averaj üstünlüğüne,

b)-Eşitlik devam ediyorsa, genel puantajdaki gol averajına,

c)-Bu koşullara karşın eşitlik devam ediyorsa hükümle yenilgisi olmayan takımın üstünlüğüne,

d)-Eğer bu koşullara karşın eşitlik devam ediyorsa tertip komisyonunun yapacağı kura ile şampiyon belirlenir.

15- Gruplardan çıkmayı hak eden takımlar daha sonra tek maç eleme usulü ile bir üst tura çıkacaklardır. Gruplarında 1. olan takımlar 3. olanlar ile 2. olanlar ise kendi aralarında çeyrek final maçları yapılacaktır.  Aynı grupta yer alan takımlar gruptan çıkmaları durumunda çeyrek finalde karşılaşmayacaktır. Eleme usulü maçlarda tarafların birbirine üstünlük sağlayamamaları durumunda penaltı atışlarına geçilecektir. Taraflar 5’er penaltı kullanacak ve daha fazla atışı gole çeviren takım galip sayılacaktır. 5’er penaltı sonucunda eşitlik bozulamazsa taraflar 1’er seri penaltı atışı yapacaktır. Seri penaltı atışları eşitlik bozulana kadar devam edecektir.

16- Maçtan sonra, tertip komisyonu kararlarına ya da başka bir hususa yapılacak itirazlar yazılı olarak (Dilekçe, WhatsApp veya SMS yolu ile) maçın bitiminden ya da tertip komisyonu kararının açıklandığı andan itibaren en geç 24 saat içerisinde takım kaptanları tarafından tertip komisyonuna ulaştırılmak zorundadır. Bunun haricindeki itirazlar değerlendirme dışında bırakılacaktır. İtirazlar en kısa sürede tertip komisyonu tarafından değerlendirilecek, itirazın sonucu itiraz eden takımın kaptanına ve kaptanlar grubuna yazılı olarak (Dilekçe, WhatsApp veya SMS yolu ile) iletilecektir.

17- Turnuva tertip komisyonu resen veya itiraz/talep üzerine karar verebilir. Resen verilen kararlara karşı itiraz yolu açık olup, karşı itiraz üzerine verilecek karar ise kesin nitelikte olacaktır. Ayrıca tertip komisyonunun aldığı bir karar olmaksızın yapılan itiraz/talep üzerine verilecek karar itiraz/talep eden yönünden kesin nitelikte olacaktır. Ancak itiraz/talep etmeyen taraf yönünden aleyhe bir karar çıkması durumunda bir defaya mahsus bu tarafa itiraz hakkı tanınacaktır. Böyle bir itiraz sonrasında verilecek karar kesin olacaktır.

18- Turnuvada dereceye giren (1., 2. ve 3.) takımlara kupa ve madalya takdim edilecektir. Ödül töreni Final maçı sonrasında yapılacaktır.

 

TERTİP KOMİSYONU:

Her takımın kaptanı aynı zamanda tertip komisyonu üyesidir.

Tertip komisyonu başvuru süresinin bitimini takip eden gün başvuru durumuna göre grupların sayısı ve gruplarda kaç takım yer alacağı konusunda karar aldıktan sonra kura usulü ile gruplarda yer alacak takımları belirleyeceklerdir. Yine üst tur eşleşmelerini kura usulü ile belirleyecektir.

Maçların gün ve saatini tertip komisyonu belirleyecektir.

Tertip komisyonu yukarıda belirtilen kuralların turnuva boyunca uygulanmasını sağlamakla yükümlüdür.

Tertip komisyonu salt çoğunlukla toplanır ve kararlar oy çokluğu ile alınır. Oyların eşitliği durumunda en kıdemli üyenin oyu yönünde karar alınmış sayılır

 

 

 

                                                                                            SİVAS BAROSU

                                                        SOSYAL FAALİYETLER KOMİSYONU